Guest Blog·Local sits

Gastblog: Kort geheugen of eindeloze hoop?

Door Annet Breure


Toen Otto kitten was kon ik geen vijf minuten met hem in een ruimte zijn, dan nieste ik mezelf al de kamer uit. Nu, zo’n vijf jaar later, gaat het een stuk beter en logeer ik weleens bij hem en zijn baasje in Scheveningen. Hij begroet me door het raam heen met een high five van zijn pootje tegen mijn hand, net als hij bij zijn baasje doet, vleiend! Nu zijn baasje op vakantie is durfde ik het wel te wagen op hem te passen…

Otto


Het is soms moeilijk oppas voor hem vinden, toen hij jonger en wilder was moest er een hele batterij reserve-oppassen klaar gezet worden voor als nummer 1, en daarna nummer 2, en nummer 3 het niet meer trokken… Die verhalen had ik wel meegekregen al maakte ik zelf geen onderdeel uit van de oppasbatterij. 
Ik doe veel aan huis-en plantsitten , bij uitzondering nu een huis met kat. Maar het voelt meer als een kat met huis. 
De eerste avond al, als ik nog wat aan het werk ben, ploft hij zelfverzekerd naast mijn laptop op tafel. Zo zelfverzekerd doet hij dat, dat zijn baasje ook aan haar eigen regels begint te twijfelen, vertelt ze me over de app. 


Het catsitten blijft voor mij een uitzondering, want na een paar dagen snotter ik er een eind op los, slaap ik onrustig doordat mijn holtes vol zitten, al barricadeer ik de slaapkamerdeur demonstratief om alleen te kunnen slapen. Alleen, maar met een matras vol minuscule kattenschilfers. Helaas, mijn lichaam wil het huis uit. Dan maar alleen eten geven en ‘op de koffie’ voor de gezelligheid. Ik verbaas me erover dat Otto zijn neus telkens weer in mijn glas water en kopje koffie blijft steken, zou hij een kort geheugen hebben of eindeloze hoop?

Otto heeft dorst


Als ik hem niet kan vinden zit hij in de wasbak in de badkamer, met een hoog mauwtje, alsof hij nog kitten is, vraagt hij me de kraan open te draaien. Hij heeft een voorkeur om stromend water te drinken. Ik merk dat ik hem de schuld geef als ik tot twee keer toe een uur lang vergeet de kraan weer dicht te draaien..! Otto heeft een flinke aanwezigheid maar geen handigheid de kraan zelf dicht te doen, misschien een tip voor zijn baasje hem dat – naast de high-five- nog aan te leren?

Geef een reactie