Cat Tunes·Famous cats

Smelly cat

De afleveringen van de hitserie Friends ken ik bijna van haver tot gort; er is er geen meer bij die ik nog niet eerder zag. Het van tijd tot tijd opnieuw bekijken van oude afleveringen verveelt me tot op heden nog steeds niet, dus misschien behoor ik wel tot de superfans!
Mijn favoriete vrouwelijke personage is zonder twijfel Phoebe Buffay, omdat ze grappig, origineel, consequent en altruïstisch is. Het liedje ‘Smelly cat’ past goed bij haar, de wereldverbeteraar die opkomt voor de minder goed bedeelden in de maatschappij.
De scenes waarin zij het nummer vertolkt bekijk ik nog steeds met plezier. Sinds het nummer voor het eerst in de serie werd genoemd, vertolkte zij het van tijd tot tijd, onder meer met een aantal bekende artiesten, zoals Chrissie Hynde, die meewerkte aan het schrijven van het nummer, en Chris Isaak. Hoe dan ook is mijn favoriete versie die met haar vrienden in het welbekende koffiehuis Central Perk. Terwijl zij op karakteristieke wijze met onvaste stem ‘Smelly cat’ zingt deelt zij de schijnwerpers met hen. Het ademt de sfeer van hun vriendschap uit.

Geef een reactie