Cat behaviour·International sits

Niets dan liefde

In het verleden had Georgie ooit enorme pech gehad. Op een dag kwam hij thuis en zijn tong hing mijlenver uit zijn bek. Er was iets goed mis gegaan. De dierenarts slaagde erin hem op te lappen en hij werd beter. Op het eerste gezicht leek het wel alsof hij een enorme boef was: vaak zag hij eruit of hij stiekem zijn tong naar je uitstak. Maar wie goed observeerde, zag al snel dat zijn mondmotoriek niet helemaal naar behoren functioneerde. Het wassen van zijn eigen vacht zag eruit alsof het een moeizaam proces was. Gelukkig was het een eerzaam karweitje: Georgie’s pels was zacht, pluizig en glanzend. Heel aaibaar! En geaaid worden, dat vond hij heerlijk. Hij was het type kat dat heen en weer liep over en langs je laptop als je aan het werk was, tot je een plekje beschikbaar maakte op schoot. Om verheerlijkt de ogen dicht te knijpen en tevreden te spinnen als hij geaaid en gekriebeld werd. Hij kwijlde er zelfs een beetje bij, wat je goed kon merken als je met je hand onder zijn bek kriebelde. Maar dan!

Een subtiele waarnemer kon het mogelijk al zien aankomen! Wie door schade en schande met Georgie’s klauwen in aanraking was gekomen herkende de signalen al snel. Het wegkijken. Het versneld heen en weer zwiepen van de staart, iets vinniger dan even ervoor, toen de beweging nog tevreden leek te zijn. Georgie’s poezelige pootjes werden dan moordwapens! Zijn nagels haakten zich in je vlees en je kreeg ze er niet zomaar uit, zeker als je van schrik je hand terugtrok. Bovendien waren zijn nagels lang, wat heel vreemd was voor een poesje dat zowat dag en nacht buiten leefde, ravottend en jagend in de bossen en op heuvels.
Toch denk ik niet dat hij het opzettelijk deed. Eerder leek het alsof hij zich van de prins geen kwaad bewust was. Als ik hem boos terecht wees als het bloed uit zo’n diepe haal spoot (met dank aan antistollingsmedicatie) vertrok hij met de staart tussen de benen… Om niet lang erna weer terug te keren. Waarna hij gewoon weer op mijn schoot mocht plaatsnemen. Behalve een paar schrammetjes niets dan liefde van deze kat ontvangen!

Wie kan nou de meest aaibare vacht ter wereld weerstaan?

Geef een reactie