Cat Flicks

Nogmaals Cats

Toeval bestaat niet: schrijf ik een stukje over het epische lied ‘Memories’ uit de musical Cats, blijkt er slechts enige dagen daarvoor een gelijknamige film uitgebracht te zijn! Daar gaat mijn hart toch wel wat sneller van kloppen…
Helaas zijn de kritieken op de film niet mals, en vallen de bezoekersaantallen vies tegen. Vergeet wat ik zei over een enigszins saaie verhaallijn, dat valt natuurlijk in het niet bij de kwalificatie “the worst thing to happen to cats since dogs”. En dit ondanks een uitgebreide sterrencast: Lady Judy Dench, Ian McKellen, James Corden, Jennifer Hudson, Taylor Swift, Idris Elba en Rebel Wilson verleenden hun medewerking aan de film. Een korte zoektocht naar wat er precies misging bracht vooralsnog niets nieuws voor het voetlicht: commentaren als ‘een iel plot’ en ‘creepy computeranimatie’ zijn voor de hand liggend – naar het schijnt klaagde een van de hoofdrolspelers dat zijn gewoonlijk welgevormde zaakje was weggepoetst – en leerden mij niets wat ik nog niet wist.
Als Crazy Cat Lady kan ik natuurlijk niets anders doen dan -wellicht tegen beter weten in – mijn eigen mening te vormen en de film gewoon te gaan zien!

Geef een reactie