Tombili

Tombili’s foto, waarop zij als een baas op de stoeprand geleund zit, is wereldberoemd. Zij past perfect in het Turkse straatbeeld, behalve dat het hier om een kat en niet om een mens gaat. Er zijn vele bewerkingen van de foto gemaakt, bijvoorbeeld van Tombili met een glaasje Turkse thee naast zich.
Na het overlijden van de populaire straatkat, enkele jaren geleden, werd een petitie opgesteld en door 17.000 mensen ondertekend: men wilde en er kwam een standbeeld van Tombili op de plek waar zij ooit beroemd werd.
Niet lang na de onthulling werd het werk echter gestolen en andermaal bleek hoe populair de kat was: het zorgde voor de nodige reuring op het internet. Men sprak er schande van: “Wat zijn ze van plan met het beeld; op de schoorsteenmantel zetten?”
Misschien dat de dader onder de indruk was van de aandacht die de diefstal had opgeleverd, of mogelijk voelde hij zich schuldig. Binnen enkele dagen was het beeld van de geliefde kat weer terug op zijn plek.
Uit betrouwbare bron vernam ik dat het beeld inmiddels weer verdwenen is, en dit keer permanent. De reden is niet duidelijk. Tombili blijft echter voor altijd op ons netvlies gebrand staan!

Istanbul's Most Famous Cat Honored With Its Own Statue At Its Favorite Spot

Geef een reactie