Famous cats·Not a cat

Hello Kitty is een meisje

Denkend aan de beroemdste katten ooit schiet al snel het stripfiguur Hello Kitty te binnen. Logisch, ze heeft immers poezenoren en snorharen. Maar nee: Hello Kitty is een meisje. Wie goed kijkt ziet dat zij inderdaad op twee benen loopt, maar verder? Heeft ze eigenlijk wel een staart? Kijken we hier niet naar een soort abstractie van een kat?

Hello Kitty-expert Christine R. Yano stelde in 2014 een tentoonstelling samen voor het Japans-Amerikaans Nationaal Museum in Los Angeles. Bij het schrijven van het script refereerde ze aan een kat en werd vervolgens op de vingers getikt door fabrikant Sanrio: het stripfiguur is een meisje genaamd Kitty White. Ze is Engels, woont in de omgeving van Londen en haar ouders heten George en Mary White. Hoe Brits wil je het hebben? Ze heeft ook een tweelingzus, wat inderdaad makkelijk terug te vinden is op afbeeldingen. Het grappigste detail: Hello Kitty heeft zelf een huisdier, een poes luisterend naar de naam Charmming White.

Hello Kitty & Charmmy Kitty | Hello kitty imagenes, Hello kitty, Cosas de hello  kitty
Hello Kitty en kat

Niet lang nadat Yano met het ‘nieuws’ naar buiten kwam, bracht fabrikant Sanrio helderheid. Hello Kitty was dan wel een meisje, maar het ging te ver om te zeggen dat zij geen kat was: in wezen was zij de personificatie van een kat. Een uitleg waar menig Hello Kitty-fan zich ongetwijfeld in kan vinden!

Geef een reactie